• Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.
 • Zonder woorden. Veelzeggend
 • Op zoek naar het graf van private O'Neil
 • Dieppe, een slag voor Canada
 • Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.


  Het Stubaital. Grenzeloos mooi. Het Stubaital. Tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord. Het dal ligt...

 • Zonder woorden. Veelzeggend


  Zonder woorden. Veelzeggend Twee keer was ik erbij toen koningin Beatrix in mijn werkgebied kwam. In Enter, en in...

 • Op zoek naar het graf van private O'Neil


  Vrijdag 26 april Frank Graham Cycle Liberation Tour  Op zoek naar het graf van private O’Neil Het...

 • Dieppe, een slag voor Canada


  Dinsdag 24 april Frank Graham Cycle Liberation Tour De zon glinstert in het water van Het Kanaal. Een licht...

Journalistieke tekst Centrumcoördinator Mirjam Koop over Goor: Één collectief, één centrum


Opdrachtgever: WegenerMedia

Locatie: Hof van Twente Goor

Mirjam Koop-Sluijmer, oorspronkelijk afkomstig uit Enschede, woont ruim dertig jaar in Goor en heeft haar draai hier gevonden. Enthousiast: “Mijn doel is het realiseren een plezierig ondernemersklimaat in de ruimste zin van het woord. En het komende jaar een goed fundament neerleggen voor evenementen.”

Voor een sterk en bruisend centrum van Goor moeten de neuzen dezelfde kant op. “Dat is deels al wel zo, maar iedereen moet daar ook het belang van inzien. Naar de samenhangende combinaties voor activiteiten en evenementen moet je op zoek.” En dat is één van de taken van de nieuwe centrumcoördinator van Goor, Mirjam Koop-Sluijmer.

Centrumcoördinator

Koop-Sluijmer is als centrumcoördinator in dienst van zowel de gemeente Hof van Twente als van Goors Collectief. In haar takenpakket zit zowel het organiseren van aansprekende evenementen als de meer praktische dingen, zoals het zorgdragen dat er tijdig kerstverlichting aangebracht wordt in het centrum. Verkoop bevorderende activiteiten, stadspromotie, het helpen uitrollen van het masterplan voor het centrum van Goor, het vinden van potentiële ondernemers voor leegstaande panden: het takenpakket van Koop is veelzijdig en veelomvattend. En dat allemaal in totaal zestien uur per week. Lachend: “Het is van belang dat ik goede mensen bij elkaar breng, om samen dingen te organiseren. En daar samen ook plezier aan te hebben. Dat geeft een gevoel van saamhorigheid en dat is hartstikke belangrijk.”

Trots op Goor

Wat haar betreft is de slogan ‘Trots op Goor’ het uitgangspunt van alle te ontplooien activiteiten. “Met Goor is niets mis. We staan er als centrum eigenlijk heel goed voor. We moeten alleen meer en meer onze krachten bundelen en elkaars activiteiten ondersteunen. Samenwerken met onder andere De Reggehof, de bibliotheek en verenigingen. Voor winkeliers is het lastig om activiteiten te organiseren, ze hebben er vaak gewoon de tijd niet voor. Daarom is het goed om de organisatie vanuit één centraal punt te laten lopen, van waaruit alle activiteiten ontplooid kunnen worden.”

Welkom in Goor

De eerstvolgende activiteit wordt gehouden op 7 oktober: ‘Welkom in Goor’, een speciale koopzondag om het nieuwe seizoen te presenteren. Daarna het evenement Winters Genieten, in het weekend van 14 tot en met 16 december, na de Paardenmarkt. In het voorjaar 2013 is een Big Band festival gepland. “We willen elk seizoen een groot evenement en proberen om daar dan aanverwante bedrijven, verenigingen en instanties bij te betrekken”, vertelt Mirjam Koop.

Proefeet

Haar wens is om in de zomer van 2013 een Proefeet te organiseren in het centrum. “Een groots eetfestijn, bijvoorbeeld in het kader van het 750-jarig bestaan van de stad Goor.”

Momenteel is ze bezig met het samenstellen van werkgroepen voor diverse activiteiten. Mensen die zich willen inzetten en mensen met ideeën zijn van harte welkom: ze kunnen zich melden via het e-mailadres centrum@aditus.nl. Op dat e-mailadres zijn ook suggesties welkom.