• Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.
 • Zonder woorden. Veelzeggend
 • Op zoek naar het graf van private O'Neil
 • Dieppe, een slag voor Canada
 • Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.


  Het Stubaital. Grenzeloos mooi. Het Stubaital. Tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord. Het dal ligt...

 • Zonder woorden. Veelzeggend


  Zonder woorden. Veelzeggend Twee keer was ik erbij toen koningin Beatrix in mijn werkgebied kwam. In Enter, en in...

 • Op zoek naar het graf van private O'Neil


  Vrijdag 26 april Frank Graham Cycle Liberation Tour  Op zoek naar het graf van private O’Neil Het...

 • Dieppe, een slag voor Canada


  Dinsdag 24 april Frank Graham Cycle Liberation Tour De zon glinstert in het water van Het Kanaal. Een licht...

Journalistieke tekst Kasteeldag Diepenheim zondag 5 augustus


Opdrachtgever: WegenerMedia

Locatie: Diepenheim, Hof van Twente

Ridders die elkaar bevechten, vuurspuwers, goochelaars, troubadours en een jaarmarkt. Het zijn maar enkele ingrediënten uit het uitgebreide programma dat zondag 5 augustus de Middeleeuwen laat herleven op Landgoed Warmelo.

Kasteeldag Diepenheim werd vijf jaar geleden voor het eerst gehouden op Landgoed Warmelo. “Het is klein gestart, Maar het was die dag zo ontzettend druk, het was zo’n succes”, geniet VVV-directeur Lianne Niemeijer nog na. Ook de volgende jaren kwam het publiek in grote getale op het middeleeuwse evenement af: Kasteeldag Diepenheim groeide en groeide. “Vorig jaar waren er 8.000 bezoekers. Aanstaande zondag hopen we 10.000 bezoekers te mogen begroeten”, verwacht Niemeijer. Droog weer, met eventueel wat zon, zou daarbij zeker helpen!


Het programma biedt jong en oud volop te zien, volop vertier. Een riddertoernooi, theateracts, een valkenier, vuurspuwers en een schaapskudde met herder en ganzenhoedsters. Er wordt een middeleeuwse jaarmarkt gehouden met ambachtslieden, muzikanten, goochelaars. De verschillende kampementen, waaronder de Compagnie van Brederode en Dragonheart, het riddertoernooi van De Gulden Sporen en de zwaardvechters zorgen voor vermaak voor jong en oud. Er worden kinderspelen gehouden, waarmee een oorkonde verdiend kan worden. Men kan luisteren en kijken naar Jannes de Goochelaar, Klepperderk, troubadours en het (vertel)theater.
De kasteeltuinen van Warmelo zijn op deze zondag ook voor het publiek opengesteld. Het belooft weer een kleurrijk en belevenisvol familie-evenement te worden.


Entree
Vanaf 11.00 uur zijn de kasteelpoorten geopend voor publiek. DE kasteeldag duurt tot 17.00 uur. De entree is 7,50 euro; kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Kinderen tot 12 jaar gratis. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa’s op de dag zelf. Kaarten in de voorverkoop zijn verkrijgbaar voor 6,00 euro bij de balies van de VVV’s in Hof van Twente en via www.vvvhofvantwente.nl Het bezoek aan de kasteeltuinen is bij de entreeprijs inbegrepen evenals het parkeren. Voor invaliden zijn zowel een aangepast toilet als speciale parkeerplaatsen voorhanden. Honden worden niet toegelaten.


Twitteren
Deze dag worden de prijzen van de kleurwedstrijd voor kinderen uitgereikt door wethouder Pieter van Zwanenburg en Anna Waanders, directeur Twents Bureau voor Toerisme. Volg de Kasteeldag nu alvast via Twitter en Facebook waar ridders met elkaar in gesprek zijn in heetst van de strijd! Meer info: www.kasteeldagdiepenheim.nl

De kasteelpoorten gaan om 11.00 uur open.
Nieuw dit jaar is dat zowel de hoofdingang als de parkeerplaatsen te bereiken zijn via de Odammerweg. Alleen fietsers kunnen gebruik maken van de ingang aan de Borculoseweg. Verzocht wordt om de bewegwijzering goed te volgen.