• Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.
 • Zonder woorden. Veelzeggend
 • Op zoek naar het graf van private O'Neil
 • Dieppe, een slag voor Canada
 • Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.


  Het Stubaital. Grenzeloos mooi. Het Stubaital. Tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord. Het dal ligt...

 • Zonder woorden. Veelzeggend


  Zonder woorden. Veelzeggend Twee keer was ik erbij toen koningin Beatrix in mijn werkgebied kwam. In Enter, en in...

 • Op zoek naar het graf van private O'Neil


  Vrijdag 26 april Frank Graham Cycle Liberation Tour  Op zoek naar het graf van private O’Neil Het...

 • Dieppe, een slag voor Canada


  Dinsdag 24 april Frank Graham Cycle Liberation Tour De zon glinstert in het water van Het Kanaal. Een licht...

Journalistieke tekst Voortman-Flim volgt Rozemuller op als voorzitter Rotary Rijssen


Opdrachtgever: WegenerMedia

Locatie: Rijssen Hellendoorn Hof van Twente

Met het bankje rond de notenboom, ‘the familytree’, zoals coördinator Annie Gerritsen lachend opmerkt, is de tuin rond hospice De Reggestroom nu áf. De ‘boombank’ werd bij de opening van De Reggestroom toegezegd door Rotary Rijssen om na de aanleg van de tuin geplaatst te worden.

Hospice De Reggestroom zit vol. Zelfs in de logeerkamer verblijft momenteel een gast. Voor de gasten is er vanuit hun kamers ruimschoots zicht op de tuin, die nu volop bloeit. Een keur aan bloemen, planten, potterie met bloeisels, de loungeset, met vogelhuisjes op het terras van elke gastenkamer geven het gebouw een fleurig, gezellig aanzien. De schelpen op de aangelegde paadjes knisperen onder de voeten. Als laatste is op het gras, rond de notenboom, de ronde bank geplaatst en daarmee is de tuin compleet. Naast deze bank voor buiten schonk Rotary Rijssen het hospice tijdens de opening diverse potten, vazen en schalen: kleurige woonaccessoires voor binnen. Coördinator Annie Gerritsen is er blij mee. “Geweldig. Zo’n bank stond op ons verlanglijstje. De bank wordt al gebruikt, zo gauw het weer dat toelaat. De gasten genieten er van, en ook hun familie.”

Rotary Rijssen, met leden uit de gemeenten Hellendoorn, Hof van Twente en Rijssen-Holten, geeft jaarlijks aan plaatselijke goede doelen. “Niet alleen in Rijssen, maar ook in de andere gemeenten waaruit onze leden komen”, verklaart Riecs Rozemuller, sinds gisteren oud-voorzitter van de club. Marietje Voortman-Flim heeft voor het komend jaar de voorzittershamer overgenomen. De leden van Rotary Rijssen komen uit de gemeenten Hellendoorn, Hof van Twente en Rijssen-Holten.

Rotary Rijssen maakt deel uit van Rotary, een wereldwijde serviceclub, waar mensen uit allerlei beroepsgroepen lid van zijn. “Je inzetten voor je naaste, verderaf en dichterbij, is het doel van Rotary. ‘Polio de wereld uit’ en de shelterboxen die wereldwijd ingezet worden bij calamiteiten zijn voorbeelden van Rotary wereldwijd. Naast deze grote gezamenlijke acties steunt elke afdeling haar eigen goede doelen, zowel in het buitenland als in de eigen regio”, vertellen de beide bestuursleden. In Rijssen organiseert Rotary de jaarlijkse beroepenvoorlichting voor leerlingen in het voortgezet onderwijs, maakt elk jaar de paaltjes van het Wereldtijdpad schoon en organiseert samen met basisscholen Wandelen voor Water. Elk jaar gaan op kosten van Rotary Rijssen twee kinderen uit gezinnen waarvan de ouders geen vakantie kunnen bekostigen naar het Vlielandkamp. Daarnaast zijn er nog tal van zaken waar Rotary Rijssen zich voor inzet. Rozemuller is lid sinds 1984. “De doelstelling, het met hart en ziel gaan voor de ander, was voor mij de reden om lid te worden. Daarnaast ontmoet je mensen uit allerlei beroepsgroepen, en ook de internationale contacten spreken mij aan. Als Rotarylid kun je bijvoorbeeld altijd een club in welk land dan ook binnen lopen, of daar aankloppen, mocht je in dat land in problemen zijn.”

Huidig voorzitter Voortman-Flim is inmiddels twaalf jaar lid. “In eerste instantie was ik wat sceptisch ten aanzien van de club, maar dat was na de kennismaking snel over. De doelstellingen onderschrijf ik van harte. En de onderlinge sfeer is echt goed, ‘fellowship’ zoals het bedoeld wordt.”

Peace Through Service is dit jaar het internationale Rotarythema. Voor Rotary Rijssen vertaalde de nieuwe voorzitter het als ‘Vrede door daadkracht’, de slogan waaronder Rotary Rijssen dit jaar aan de slag gaat. “Werken aan vrede, in je naaste omgeving en verderaf. Door de behoeften van andere op te merken, daaraan doen wat je kunt, overstijg je jezelf. Overal vrede is een bijna niet realiseren ideaal. Desalniettemin moet je er aan werken, je moet er voor aan de slag, anders komt het er zeker niet van.”

Zie ook pagina 2 en 3 van Weekblad De Driehoek

www.deweekkrant.nl/pdfarchief/viewer