• Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.
 • Zonder woorden. Veelzeggend
 • Op zoek naar het graf van private O'Neil
 • Dieppe, een slag voor Canada
 • Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.


  Het Stubaital. Grenzeloos mooi. Het Stubaital. Tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord. Het dal ligt...

 • Zonder woorden. Veelzeggend


  Zonder woorden. Veelzeggend Twee keer was ik erbij toen koningin Beatrix in mijn werkgebied kwam. In Enter, en in...

 • Op zoek naar het graf van private O'Neil


  Vrijdag 26 april Frank Graham Cycle Liberation Tour  Op zoek naar het graf van private O’Neil Het...

 • Dieppe, een slag voor Canada


  Dinsdag 24 april Frank Graham Cycle Liberation Tour De zon glinstert in het water van Het Kanaal. Een licht...

Journalistieke tekst Kring Werkgevers Rijssen veertig jaar sterk in de regio


Opdrachtgever: WegenerMedia

Locatie: Rijssen

Elkaar ontmoeten. Met en van elkaar leren. Elkaars belangen behartigen. Zo schetste Hans ter Steege, de nieuwe voorzitter van de Kring Werkgevers Rijssen, in het kort doel en zin van deze ondernemersvereniging. Afgelopen vrijdag vierde de KWR haar veertigjarig bestaan, nam afscheid van bestuursleden en maakte kennis met nieuwe bestuursleden.

De bijeenkomst werd gehouden in de residentie van de KWR, havezate De Oosterhof. De kring komt hier al decennia bij elkaar. Een passende omgeving voor directeuren van Rijssense bedrijven, vond toentertijd burgemeester Gerrit Jan Smit, die de aandacht van de werkgevers op deze accommodatie vestigde. Daarmee werden twee vliegen in één klap geslagen: de KWR had een respectabel onderkomen en door deze huuropbrengst kon andere instellingen in de havezate een vriendelijker huurprijs geboden worden. Het was ook Smit die aan de wieg stond van de KWR. Veertig jaar geleden schreef hij een aantal ondernemers in Rijssen aan en gaf te kennen dat hier een ondernemersvereniging ontbrak. Smit had behoefte aan een klankbord. Die ondernemersvereniging kwam er, is nu al veertig jaar stevig verankerd in de regio en om dat te vieren stonden in de havezate vanaf vijf uur ’s middags de hapjes en drankjes klaar.

Tijdens de receptie werden de nieuwe bestuursleden voorgesteld en werd afscheid genomen van ‘oude’ bestuursleden: voorzitter Jan Bakker (65) en secretaris Henk Wolterink (68). Beiden blijven betrokken bij de club. Bakker blijft nog een jaar bestuurslid, Wolterink zit nog in de projectgroepen duurzaamheid en veiligheid bedrijventerreinen. En daarna zijn ze ook nog te consulteren, indien nodig. Het nieuwe bestuur bestaat uit voorzitter Hans ter Steege, algemeen directeur bij Ter Steege Holding bv, secretaris Evert Voortman, directeur van de Rabobank Rijssen-Enter, penningmeester Mark Bouwens, algemeen adjunct Adriaan Pouw en bestuurlid Jan Bakker.

Lovende woorden en bloemen waren er voor Bakker en Wolterink voor hun tomeloze inzet de afgelopen jaren ten gunste van de kring. Bakker volgde Herman Wessels (deze maand vijf jaar overleden) op. Hij trok de connecties tussen politiek en de werkgevers aan: “Als KWR moet je goed op de hoogte te zijn wat er speelt in de politiek, zowel op gemeentelijk als op provinciaal en landelijke niveau. Het is van belang er op tijd bij te zijn, zodat je je kennis mee kunt delen aan bestuurders vóórdat er iets op papier gezet wordt. En het scheelt de gemeente kosten: dure expertises en consultaties heeft de gemeente dan niet nodig.” Wolterink was ten tijde van Wessels al secretaris, kende iedereen, wist verbindingen te leggen en vond oplossingen al bijna voor het probleem speelde. 

Lees verder op pagina 2 en 3 van de download hieronder:

www.deweekkrant.nl/pdfarchief/viewer