• Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.
 • Zonder woorden. Veelzeggend
 • Op zoek naar het graf van private O'Neil
 • Dieppe, een slag voor Canada
 • Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.


  Het Stubaital. Grenzeloos mooi. Het Stubaital. Tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord. Het dal ligt...

 • Zonder woorden. Veelzeggend


  Zonder woorden. Veelzeggend Twee keer was ik erbij toen koningin Beatrix in mijn werkgebied kwam. In Enter, en in...

 • Op zoek naar het graf van private O'Neil


  Vrijdag 26 april Frank Graham Cycle Liberation Tour  Op zoek naar het graf van private O’Neil Het...

 • Dieppe, een slag voor Canada


  Dinsdag 24 april Frank Graham Cycle Liberation Tour De zon glinstert in het water van Het Kanaal. Een licht...

Journalistieke tekst Badminton Club Rijssen met nieuw élan


Opdrachtgever: WegenerMedia

Locatie: Rijssen

 

Badminton Club Rijssen: met nieuw élan op naar de vijftig jaar!

RIJSSEN - De snelste zaalsport in Rijssen wordt gespeeld in sporthal De Stroekeld. Hier vliegen op woensdagavond de shuttles met grote vaart over het net, gelanceerd door een met snelle polsbeweging aangedreven racket.

Door Jenny ter Maat

Badminton, iedereen kent het spel. Met name op de (dag)camping zijn altijd mensen in vrijetijdskleding bezig met racket en shuttle. Voor de leden van Badminton Club Rijssen is badminton net íets meer. In De Stroekeld wordt er getraind en gespeeld om te winnen, ook op recreatief niveau. Hier worden de leden, jong en ouder, elk op eigen niveau, getraind op snelle verplaatsingen binnen de speellijnen, ingehouden bewegingen, concentratie, tactiek, techniek en uithoudingsvermogen.

De Badmintonclub Rijssen telt momenteel ruim veertig leden, waarvan bijna de helft jeugdleden. Enige tijd terug leek het ledental steeds minder te worden. Maar sinds kort worden de clubzaken met hernieuwd elan aangepakt. In juni van dit jaar is de samenstelling van het bestuur gewijzigd. Nieuw in het bestuur kwamen Dina Bouwhuis (voorzitter) en Freek Dam Wichers (secretaris). Het bestuur bestaat verder uit Dinand de Lange (penningmeester) en Gustaaf Riemersma (competitieleider). Met veel enthousiasme zet het bestuur zich in om het ledental en de bekendheid van de club te vergroten. Zo werd de laatste tijd veel aandacht besteed aan de jeugd en dat had resultaat: het aantal jeugdleden verdubbelde. Die groei blijft doorgaan; jeugdleden op hun beurt nemen vriendjes en vriendinnetjes mee.

Ook de competitie wordt nieuw leven ingeblazen. Het is de bedoeling dat vanaf volgend seizoen een Rijssens team mee gaat doen aan de competitie, iets dat jarenlang niet gebeurde. "Talentvolle leden krijgen dit seizoen extra trainingen, zodat ze volgend jaar de stap naar de competitie kunnen maken", vertelt Bouwhuis. "We zijn een vrij recreatieve club, er was voorheen te weinig animo om een competitie team te vormen", vult Riemersma aan. "Maar recreatief kom je ook in het zweet. Het fanatisme hangt niet af of er al dan niet competitie gespeeld wordt", weten De Lange en Dam Wichers. Het mooie van dit spel? "Het is heel intensief, ook al omdat het zo snel gaat. Tijdens het spel ben je alleen maar bezig met de shuttle en de tegenstander. Techniek en inzicht zijn heel belangrijk. En binnen de club speelt natuurlijk ook de sfeer en gezelligheid mee." Belangstellenden kunnen op woensdagavond binnenlopen, meedoen (rackets liggen klaar; sportschoenen met lichte zolen zelf mee nemen) en zo bekijken of badminton iets voor hen is. "Iedereen kan meespelen, er is altijd een tegenstander. We zijn een heel laagdrempelige club", stellen de bestuursleden. De jeugd traint en speelt van 19.00 tot 20.00 uur; de senioren van 20.00 tot 22.00 uur. De contributie bedraagt voor junioren 60,- euro per jaar en voor senioren 110,- euro per jaar. De in 1966 opgerichte badmintonclub gaat op naar de vijftig jaar. "Het is er niet van gekomen om het 45-jarig bestaan te vieren. Maar als de club in 2016 een halve eeuw oud is, houden we feest!" Info: tel. 0548-518591, www.freewebs.com/bcrijssen