• Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.
 • Zonder woorden. Veelzeggend
 • Op zoek naar het graf van private O'Neil
 • Dieppe, een slag voor Canada
 • Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.


  Het Stubaital. Grenzeloos mooi. Het Stubaital. Tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord. Het dal ligt...

 • Zonder woorden. Veelzeggend


  Zonder woorden. Veelzeggend Twee keer was ik erbij toen koningin Beatrix in mijn werkgebied kwam. In Enter, en in...

 • Op zoek naar het graf van private O'Neil


  Vrijdag 26 april Frank Graham Cycle Liberation Tour  Op zoek naar het graf van private O’Neil Het...

 • Dieppe, een slag voor Canada


  Dinsdag 24 april Frank Graham Cycle Liberation Tour De zon glinstert in het water van Het Kanaal. Een licht...

Beursartikel Habito Bedrijvenbeurs 2013 Het Opbroek


Opdrachtgever: WegenerMedia/CNO Expo

Locatie: Rijssen

Kavel in Opbroek kopen? Dan naar de makelaar!

(door Jenny ter Maat / tekst-prtwente)

Het Opbroek in Rijssen. Al jaren wordt gesproken over de inrichting van dit gebied. Wat de gemeente betreft wordt dat gesprek voortgezet in de gemeentelijke stand tijdens de Habito Bedrijvenbeurs, met geïnteresseerden. Dan is ook de door de gemeente benoemde makelaar bekend.

In de beursstand is de nieuwste ontwerp-verkavelingsschets te zien van het eerste deel van de nog uit de grond te stampen wijk. "Het gaat om een indicatieve verkaveling. Mede door de gesprekken op de Habito kunnen we nog besluiten om de verkaveling iets aan te passen", benadrukken Harry Hollering en Henri Wessels, betrokken bij grondontwikkelingsplannen van de gemeente Rijssen-Holten.

De verkaveling van Het Opbroek begint aan het Cattelaar. Hier werd in juni van dit jaar als start door het college de schop in de grond gestoken. Inmiddels zijn de eerste grondverschuivingen te zien: de wegen zijn al uitgegraven. In het eerste deel van Het Opbroek zijn in totaal zo’n dertig woningen gepland, deels vrijstaand, deels twee-onder-een-kap. "Maar we gaan met de bezoekers die geïnteresseerd zijn in Het Opbroek en daarvoor bij ons in de stand komen, in gesprek. We willen graag weten naar welk type woning op korte termijn hun voorkeur uitgaat. Is er meer belangstelling voor twee-onder-een-kap, dan laten we vrijstaande woningen vallen." De planning is om in oktober te starten met het bouwrijp maken van het eerste deel en het uitzetten van de kavels. In januari 2014 kan dan de bouw beginnen.

Makelaar

De gemeente gaat geen verloting houden onder inwoners die zich voor kavel of woning ingeschreven hadden. De bingo-molen blijft in de kast. Een dezer dagen wordt een makelaar aangesteld, die voor de gemeente de kavels gaat verkopen en die naam is tijdens de Habitobeurs bekend. Aspirant-kopers voor woningen in Het Opbroek kunnen zich bij deze makelaar melden. "Wat wij tijdens de beursdagen doen is informeren en luisteren. En daarna eventueel de verkaveling aanpassen. Wie een kavel wil kopen, moet naar de makelaar."