• Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.
 • Zonder woorden. Veelzeggend
 • Op zoek naar het graf van private O'Neil
 • Dieppe, een slag voor Canada
 • Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.


  Het Stubaital. Grenzeloos mooi. Het Stubaital. Tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord. Het dal ligt...

 • Zonder woorden. Veelzeggend


  Zonder woorden. Veelzeggend Twee keer was ik erbij toen koningin Beatrix in mijn werkgebied kwam. In Enter, en in...

 • Op zoek naar het graf van private O'Neil


  Vrijdag 26 april Frank Graham Cycle Liberation Tour  Op zoek naar het graf van private O’Neil Het...

 • Dieppe, een slag voor Canada


  Dinsdag 24 april Frank Graham Cycle Liberation Tour De zon glinstert in het water van Het Kanaal. Een licht...

Beursartikel Habito Bedrijvenbeurs 2013 Arco Hofland


Opdrachtgever: WegenerMedia/CNO Expo

Locatie: Rijssen

Een beurs die goed bezocht wordt

(door Jenny ter Maat / tekst-prtwente)

Het doet burgemeester Arco Hofland van de gemeente Rijssen-Holten erg veel deugd dat er ook in deze tijd zoveel belangstelling is voor het deelnemen aan een bedrijvenbeurs. "Dat past bij Rijssen-Holten en bij de plaats die we innemen in de regionale economie", stelt hij.

Voor de burgemeester is het de tweede Habitobeurs die hij meemaakt in Rijssen en hij kijkt er met belangstelling naar uit. "Een nieuwe organisatie, een nieuwe opzet en méér aanmeldingen dan bij de voorgaande beurs."

"De gemeente Rijssen-Holten is eveneens met een stand aanwezig op de beurs. Naast duurzaamheid en het Opbroek willen we de sociale betrokkenheid van onze inwoners richting elkaar bevorderen", benadrukt Hofland.

De gemeente wil dit bereiken door het introduceren van de website www.wehelpen.nl. Vanaf de eerste beursdag worden bezoekers geïnformeerd over de mogelijkheid die deze online marktplaats biedt voor het vinden en aanbieden van hulp. "Een voorbeeld: een inwoner heeft een been gebroken en zoekt tijdelijk iemand die dagelijks de hond uitlaat of een paar keer het gras wil maaien. Die hulpvraag kan hij via deze site aanbieden. Hij stelt daar dan iets tegenover waarmee hij de helper van dienst kan zijn, bijvoorbeeld een belastingformulier invullen of een deur schilderen zo gauw hij het gips weer van zijn been heeft." Ook verenigingen die iets nodig hebben kunnen zich aanmelden, en daarvoor in de plaatst hulp aanbieden die ze als vereniging kunnen leveren.

Deze digitale ‘beursvloer’ wordt op de laatste avond van de Habito bedrijvenbeurs officieel geopend door burgemeester Hofland en wethouder Jan Ligtenberg. Hofland is benieuwd naar de reacties op we.helpen.nl en uiteraard naar de actuele presentaties met de nieuwste ontwerpen en modellen van de vele verschillende bedrijven. "Ik hoop dat er zowel van ondernemers als bezoekers veel belangstelling is voor deze beurs. Maar de Habito Bedrijvenbeurs is van oudsher een beurs die goed bezocht wordt. Daar gaan we ook deze keer van uit!"