• Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.
 • Zonder woorden. Veelzeggend
 • Op zoek naar het graf van private O'Neil
 • Dieppe, een slag voor Canada
 • Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.


  Het Stubaital. Grenzeloos mooi. Het Stubaital. Tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord. Het dal ligt...

 • Zonder woorden. Veelzeggend


  Zonder woorden. Veelzeggend Twee keer was ik erbij toen koningin Beatrix in mijn werkgebied kwam. In Enter, en in...

 • Op zoek naar het graf van private O'Neil


  Vrijdag 26 april Frank Graham Cycle Liberation Tour  Op zoek naar het graf van private O’Neil Het...

 • Dieppe, een slag voor Canada


  Dinsdag 24 april Frank Graham Cycle Liberation Tour De zon glinstert in het water van Het Kanaal. Een licht...

Beursartikel Habito Bedrijvenbeurs 2013 Johan Wolters


Opdrachtgever: WegenerMedia/CNO Expo

Locatie: Rijssen

Habito 2013 wordt een happening!

(door Jenny ter Maat / tekst-prtwente)

In het gigantische paviljoen op het terrein tussen Enterstraat en Oosterhofweg in Rijssen wordt op donderdag 19, vrijdag 20 en zaterdag 21 september de Habito Bedrijvenbeurs 2013 gehouden. Ruim 150 bedrijven presenteren zich. Er worden 15.000 bezoekers verwacht.

Niet alleen in het paviljoen, ook op het buitenterrein wordt tijdens de beursdagen flink uitgepakt. “Er komen standhouders met tractoren, grondverzetmachines, Italiaans shovels, een autoshow, tuinspullen. Van vrachtwagen tot afrastering, zeg maar. Naast de catering binnen, die verzorgd wordt door ’t Brodshoes, komt er ook een grote catering buiten, compleet met terras, door Party Concept Enter”, vertelt organisator Johan Wolters van CNO-Expo  Ook voor de kinderen is er vermaak, zij kunnen onder andere ponyrijden, er staat een draaimolen en er liggen springkussens.

In het paviljoen, dat op het verhoogde deel van het terrein geplaatst wordt, komen alle sectoren aan bod: buitenleven en wonen, verbouwen, mobiliteit, mode, industrie. Stands zijn er voor onder andere Voedselbank West Twente en De Sterkerij.

Op de beurs staan niet alleen Rijssense bedrijven. “De beurs heeft een meer regionaal karakter gekregen. Er staan tal van ondernemers uit omliggende plaatsen. De beurs is ook gericht op business tot business. Het restaurant van het Parkgebouw wordt omgebouwd tot businesscafé, waar standhouders kunnen napraten of tijdens de beurs met klanten een kop koffie kunnen drinken.”

Voor de bezoeker zijn veel nieuwe dingen te zien en te beleven. Zo staat er een Spitfirevliegsimulator; de bezoeker kan in de cockpit klimmen en ervaren hoe het is om in een Spitfire te vliegen! Tijdens de beurs wordt een veiling gehouden, waarvan de opbrengst voor hospice De Reggestroom is. Woensdag, voorafgaand aan de beurs, verzorgt De Valk Fietsen vanaf 21.00 uur een vuurwerkshow op het terrein.Op de eerste beursdag houdt Rabobank Rijssen-Enter een symposium in het Parkgebouw; de symposiumdeelnemers krijgen na afloop de gelegenheid de beurs te bezoeken.

Wolters: “Voor de consument is de beurs er alleen maar mooier op geworden. Er is meer te zien, meer te beleven. Voor de bedrijven is het een aantrekkelijke beurs omdat het ondernemerskarakter benadrukt wordt. Habito Bedrijvenbeurs 2013 wordt het trefpunt van zowel de consument als van ondernemend Twente. Habito 2013 wordt een happening!”

De beurs wordt op donderdag 19 september om 13.00 uur geopend door Evert Voortman, directievoorzitter van Rabobank Rijssen-Enter en eveneens penningmeester van hospice De Reggestroom. Het hospice ontvangt de opbrengsten van de veiling die CNO-Expo en TND Veilingen samen organiseren. Meer info: www.habitobedrijvenbeurs.nl