• Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.
 • Zonder woorden. Veelzeggend
 • Op zoek naar het graf van private O'Neil
 • Dieppe, een slag voor Canada
 • Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.


  Het Stubaital. Grenzeloos mooi. Het Stubaital. Tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord. Het dal ligt...

 • Zonder woorden. Veelzeggend


  Zonder woorden. Veelzeggend Twee keer was ik erbij toen koningin Beatrix in mijn werkgebied kwam. In Enter, en in...

 • Op zoek naar het graf van private O'Neil


  Vrijdag 26 april Frank Graham Cycle Liberation Tour  Op zoek naar het graf van private O’Neil Het...

 • Dieppe, een slag voor Canada


  Dinsdag 24 april Frank Graham Cycle Liberation Tour De zon glinstert in het water van Het Kanaal. Een licht...

Journalistieke tekst Willem-Alexander en Máxima in Goor: Goodgoan en wierkomn!


Opdrachtgever: WegenerMedia

Locatie: Hof van Twente Goor

Hoffelijk paar: ‘Goodgoan en wierkomn!’

GOOR – Woensdag 19 juni 2013. Zoveel inzet, zoveel geregel, zoveel verwachtingsvolle gezichten en gezichtjes (1.200 kinderen op het plein!) en dan is alles zo snel voorbij…

Maar het was de moeite waard. Alleen al het feit dat een koning en een koningin Goors Victorie meezingen! Dat is in de hele 750-jarige geschiedenis van stad Goor niet eerder voorgekomen.

Door Jenny ter Maat

Zie maar eens 1.200 kinderen op een plein in een lange slinger te krijgen, een pad te vormen. Het lukte Ruut te Veldhuis en de leerkrachten van de basisscholen in Goor toch. De in blauw shirt gestoken jeugd (‘Tijd voor Twente’) deden op deze warme en koninklijke middag meer dan hun best: ze liepen, ze juichten, ze zongen en ze hadden dorst. En toen koning Willem-Alexander en koningin Máxima voor hun drie kwartier durend bezoek arriveerden, steeg er een massaal gejuich op vanaf het Schoolfeestplein: een warm welkom voor het koningskoppel!

Door een rij scouts liep het koningspaar naar de nieuwe Solarauto van het Solar Team Twente, die door het wegtrekken van een oranje laken onthuld werd. Al wandelend door het ‘Regge-lint’ dat gevormd werd door de basisschoolleerlingen kreeg het paar ook nog een paar hapklare brokken Goorse historie mee.

‘Welkom Hoffelijk Paar’ hing boven het podium in de enorme feesttent, waar presentator Paul Schabbink het gezelschap verwelkomde. Hij praatte koningin Máxima in het Argentijns bij over ‘de Tukker’. Vrij vertaald: “In Twente wonen alleen leuke mensen, die elkaar helpen als het nodig is, en de Twentenaar houdt van een kort gebed en een lange metworst’.

Tijd voor de podiumartiesten en de sprekers, waarbij ook het koninklijk paar zich qua reacties niet onbetuigd liet. Tussen de basisschoolleerlingen op het podium zongen vorst en vorstin zelfs het Goors Victorie mee. Om daarna gezamenlijk, met een druk op een bel, een lading oranje linten de tent in te schieten en daarmee het feest rond 750 Jaar Stad Goor te openen!

Het eerste bezoek van het koninklijk paar aan Twente was druk, warm, spontaan, gezellig en véél te kort. De hoffelijke gasten in de Hof van Twente kregen dan ook mee: ‘Goodgoan, en wierkomn!’

De ‘slotscène’ was een plaatje: een vertrekkende auto door een haag mensen. De portierraampjes achter gingen open. Uit het ene raam stak een mannenarm-in-colbert, uit het andere raam een blote vrouwenarm  Geen kleine wuifgebaartjes, maar met ruimhartige zwaaien namen koning Willem-Alexander en koningin Máxima afscheid van de Twentenaren. En Máxima ving in de gauwigheid door dat raampje ook nog een boeketje op.