• Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.
 • Zonder woorden. Veelzeggend
 • Op zoek naar het graf van private O'Neil
 • Dieppe, een slag voor Canada
 • Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.


  Het Stubaital. Grenzeloos mooi. Het Stubaital. Tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord. Het dal ligt...

 • Zonder woorden. Veelzeggend


  Zonder woorden. Veelzeggend Twee keer was ik erbij toen koningin Beatrix in mijn werkgebied kwam. In Enter, en in...

 • Op zoek naar het graf van private O'Neil


  Vrijdag 26 april Frank Graham Cycle Liberation Tour  Op zoek naar het graf van private O’Neil Het...

 • Dieppe, een slag voor Canada


  Dinsdag 24 april Frank Graham Cycle Liberation Tour De zon glinstert in het water van Het Kanaal. Een licht...

Journalistieke tekst Stadskwartier Rijssen zoekt vrijwilligers


Opdrachtgever: WegenerMedia

Locatie: Rijssen

Het Stadskwartier aan de Watermolen in Rijssen. Nieuw, ruim en licht. Met royaal openzwaaiende deuren, zodat je al meteen een gevoel van welkom hebt. Met namen voor de verschillende ruimtes die refereren aan Rijssen. Zo heet de royale en gezellige ontmoetingsruimte ‘t Hangerad.  

 
Door Jenny ter Maat
Het Stadskwartier ging januari van dit jaar open. Op de begane grond is de afdeling Somatiek ondergebracht, met acht bewoners, die een eigen appartement hebben. Een eigen kamer, slaapkamer en badkamer. Op de eerste en tweede verdieping zijn de afdelingen PG gevestigd voor bewoners met geheugenproblematiek. 
“Het Stadskwartier zat direct al vol”, vertellen Alma Mahdere, verzorgende IG/EVVR, en Dineke Aeissing, activiteitenbegeleidster en verzorgende. Beiden werken op de afdeling Somatiek, op de begane grond. “Het werk is anders geregeld dan voorheen. We werken in zelfsturende teams, zonder manager. We hebben elk onze eigen werkzaamheden en werken daarnaast met de zorg mee: we zijn elkaars ondersteuning. En dat loopt prima.” Ook de bewoners helpen zoveel mogelijk mee. “De bewoners op deze afdeling kunnen veel zelf doen, maar hebben op bepaalde momenten hulp nodig. Iemand die een verlamde arm bijvoorbeeld kan zelf geen brood snijden.” En daarom zijn er vrijwilligers nodig. Niet alleen tijdens het ontbijt, maar ook om te wandelen, de tuin of de was te doen, eten te koken. Vrijwilligers die helpen met het eten koken, kunnen zelf ook mee eten. “Met name in de morgenuren, als de bewoners gewassen moeten worden en aan het ontbijt moeten, is het druk. Dan is het prettig om een paar handen extra te hebben.” Vrijwilligers worden ook ingezet als er activiteiten in het gebouw zijn, zoals muziekavonden, bingo, film. “We zouden ook graag vrijwilligers hebben om met bewoners op maandagmorgen naar de markt te gaan. En er is hier een mijnheer die gewend is om zaterdags een visje te halen op de markt, en die dat nu ook nog graag wil doen. En als het mooi weer is even met de bewoners de stad in, of naar het park. Dat kan ook door de week. Met twee medewerkers op deze groep kun je dat allemaal niet. Vijf van onze bewoners zitten in een rolstoel. Als je samen een ijsje wilt eten heb je gewoon meer handen nodig. Daarnaast zoeken we vrijwilligers voor kleine huishoudelijke taken, want we maken hier alles zelf schoon. ” Vrijwilligers kunnen zelf aangeven wat ze willen doen en hoe vaak ze inzetbaar zijn. Voor meer informatie kan men terecht bij Dineke, telefoon 06-5192 9355, e-mail: aeissing_dineke@hotmail.com