• Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.
 • Zonder woorden. Veelzeggend
 • Op zoek naar het graf van private O'Neil
 • Dieppe, een slag voor Canada
 • Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.


  Het Stubaital. Grenzeloos mooi. Het Stubaital. Tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord. Het dal ligt...

 • Zonder woorden. Veelzeggend


  Zonder woorden. Veelzeggend Twee keer was ik erbij toen koningin Beatrix in mijn werkgebied kwam. In Enter, en in...

 • Op zoek naar het graf van private O'Neil


  Vrijdag 26 april Frank Graham Cycle Liberation Tour  Op zoek naar het graf van private O’Neil Het...

 • Dieppe, een slag voor Canada


  Dinsdag 24 april Frank Graham Cycle Liberation Tour De zon glinstert in het water van Het Kanaal. Een licht...

Journalistieke tekst Vie loat oe los. Vie loat oe goan


Opdrachtgever: WegenerMedia

Locatie: Rijssen

‘Vie loat oe los, vie loat oe goan’ zingt het gezelschap van de Rijssense Revue de vertrekkende Geeze toe. Een oud-gediende bij de verjongde Rijssense Revue vertrekt, na veertig jaar revue.

Op het podium neemt Hannie Strokap op passende wijze afscheid tijdens de bruisende revue ‘Mats ie mie, Mats ik oe’. Een actuele, sprankelende revue met zowel Rijssense als Enterse humor...  

RIJSSEN - ‘Vie loat oe los, vie loat oe goan’ zingt het gezelschap van de Rijssense Revue de vertrekkende Geeze toe. Deze week staat ze voor het laatst met de Rijssense Revue op het podium. Jak en rok verdween uit het Rijssense straatbeeld; jak en rok verdwijnt nu ook uit de Rijssense Revue. Geeze zelf neemt op een mooie manier afscheid, waarbij ze haar gedachten even de vrije loop laat over ‘wat ewes is’.
Hannie Strokap (68) dacht al enige tijd over stoppen. “Drie jaar geleden, toen ik 65 werd, dacht ik er sterk aan. Vorig jaar werden filmopnames gemaakt en zag ik mezelf op het doek; ‘wat heb ik een oude kop gekregen’, dacht ik toen. Ik word hier een keer te oud voor. En ik mis Harm (Agteresch, red.) ook; ik kende hem al vanaf de lagere school en zijn vrouw kende ik ook goed”, vertelt ze. Wat Hannie betreft was het tijd om te stoppen. Lachend: “Nee, ik val niet in een gat. Daar ben ik nog nooit ingevallen en dat gebeurt nu ook niet. Ik vermaak me wel; altijd.”
En als dat dan toch moet, dat afscheid nemen, dan tijdens de revue, op het podium. Daar neemt zij afscheid van het publiek en de spelers nemen op speciale en warme wijze afscheid van haar.

Mats ie mie, Mats ik oe
De Rijssense Revue draait haar voorstelling Mats ie mie, Mats ik oe naast vrijdag 15 en zaterdag 16 februari nog een keer extra, en wel op Valentijnsdag, donderdag 14 februari, in het Parkgebouw, Oosterhofweg 49 in Rijssen. Aanvang 20.00 uur. Info:
www.parkgebouw.nl•