• Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.
 • Zonder woorden. Veelzeggend
 • Op zoek naar het graf van private O'Neil
 • Dieppe, een slag voor Canada
 • Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.


  Het Stubaital. Grenzeloos mooi. Het Stubaital. Tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord. Het dal ligt...

 • Zonder woorden. Veelzeggend


  Zonder woorden. Veelzeggend Twee keer was ik erbij toen koningin Beatrix in mijn werkgebied kwam. In Enter, en in...

 • Op zoek naar het graf van private O'Neil


  Vrijdag 26 april Frank Graham Cycle Liberation Tour  Op zoek naar het graf van private O’Neil Het...

 • Dieppe, een slag voor Canada


  Dinsdag 24 april Frank Graham Cycle Liberation Tour De zon glinstert in het water van Het Kanaal. Een licht...

Journalistieke tekst Raymond Schraa, bestuursvoorzitter Lokaal Liberaal


Opdrachtgever: WegenerMedia

Locatie: Rijssen

In Rijssen komt hij met zijn vrienden graag bij de verschillende eetgelegenheden en cafe's. "Je kunt daar leuk zitten en het publiek dat je er tegenkomt is erg gevarieerd. We komen vaak bij de Duizendpoot om gezellig een drankje te drinken, maar ondere andere bij Buena Vista of Femi kun je heerlijk eten", vertelt Raymond Schraa (27), de nieuwe voorzitter van Lokaal Liberaal Rijssen-Holten. 
Vanaf zijn 18e is hij niet alleen politiek actief, maar ook actief op de beurs. "De eerste jaren voornamelijk in fondsen en de laatste 4 jaar in aandelen en opties. Ik vind het zonde om geld niet actief voor je te laten werken. Zo kan ik als freelancer mooi een extra stukje buffer opbouwen."
Het is niet voor niets dat hij als bestuursvoorzitter van Lokaal Liberaal onder andere een lans breekt voor de sportende jeugd. Zelf is hij lid van een sportschool in Rijssen en zijn doel is om daar minimaal 2 dagen per week te sporten. En hij duikt. "Op mijn 22e ben ik begonnen met mijn brevet in Enschede bij DiveWorld. Vervolgens heb ik meerdere cursussen gedaan en ga nu regelmatig duiken in het buitenland. Als je onderwater bent heb je een totaal andere, maar prachtige wereld om je heen! Vrijheid... Stilte..."
 
En dan nu het interview, zoals grotendeels afgedrukt in weekkrant De Driehoek:

Raymond Schraa: We hopen het zeteltal te verdubbelen

Enthousiaste bestuursvoorzitter wil 200 procent knallen

Met zijn net 27 jaar is Raymond Schraa de jongste bestuursvoorzitter van politiek Rijssen-Holten. Voorzitter van eveneens de jongste politieke partij in de gemeente, Lokaal Liberaal Rijssen-Holten. Bestuurssecretaris Margreet Koster, penningmeester Dini Heuver en bestuurslid Jan van Otten completeren het bestuur. De fractie bestaat uit Rob de Koe, Peter Sjabbens en Dini Heuver.

Vanavond, woensdag 23 januari, houdt de partij haar eerste algemene ledenvergadering en tevens oprichtingsvergadering. Raymond Schraa is van de partij en geeft een toelichting. Aan enthousiasme ontbreekt het de nieuwe voorzitter niet: “ We gaan tweehonderd procent knallen”, geeft hij aan.

In de tijd dat hij voor de eerste keer naar de stembus ging werd hij lid van de VVD. Het interesseerde hem hoe het er in de politiek aan toeging en de VVD was en is voor hem de juiste keuze. Liberalisme, zelfredzaamheid staan bij hem hoog in het vaandel. “Niet alles laten regelen door de overheid, maar ook zelf je verantwoording nemen”, benadrukt hij. Eenmaal lid van de VVD werd hij door het toenmalige VVD-lid Rob de Koe op het politieke sleeptouw genomen. Op de toentertijd gestelde vraag of Schraa actiever bezig wou gaan voor de VVD antwoordde de Rijssenaar ontkennend: “Ik vond mezelf toen nog te jong.”

Inmiddels is Rijssen-Holten met Lokaal Liberaal een liberale partij rijker en wilde Schraa desgevraagd wel actief aan de slag in de plaatselijke politiek. Zij het als bestuursvoorzitter wel iets meer op de achtergrond dan als (schaduw)fractielid. Het hoofddoel van het bestuur is om het werk van de fractie te verlichten en te ondersteunen. “De fractie moet zich bezig kunnen houden met de plaatselijke politiek; wij als bestuur zijn er voor de nevenactiviteiten.”

Schraa, in het dagelijks leven werkzaam als freelance specialist informatietechnologie bij UPSS, vindt het meest belangrijke wel het platform, dat er binnen afzienbare tijd echt moet staan. “We gaan de fractie een platform aanbieden, dat het makkelijker maakt zowel intern als extern te communiceren. De fractie moet zich volledig kunnen concentreren op de burgers en de plaatselijke politiek. Daarnaast stellen we commissies in die de fractie van informatie kunnen voorzien. We zijn groeiende als partij en zijn op zoek naar mensen die hieraan mee willen doen. Wij willen jongeren stimuleren, ruimte geven en actief deel te laten nemen aan de lokale politiek van Rijssen-Holten!” Mensen die zich aangesproken voelen, kunnen zich melden op www.lokaalliberaalrijssenholten.nl of  bij Raymond Schraa via e-mail raymond.schraa@lokaalliberaalrijssenholten.nl

Of de partij een verschil maakt met de andere raadsfracties? Schraa antwoordt bevestigend: “We zijn een jonge partij en we leggen onder andere een accent op de jeugd. Die interesse voor de jeugd zie ik momenteel niet bij de andere partijen. Wij willen (sport)verenigingen stimuleren om veel activiteiten voor de jeugd te organiseren. Daarnaast willen we minder regelgeving, zodat er makkelijker activiteiten gehouden kunnen worden. We zijn er voorstander van om hiervoor desnoods de gemeentelijke faciliteiten beschikbaar te stellen.”

Volgend jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Hoe gaat Lokaal Liberaal het doen? “Meerdere partijen vissen in dezelfde vijver. Ik denk dat wij ons kunnen onderscheiden door de nadruk te leggen op het ondernemerschap, met onder meer minder regelgeving, en op de jeugd. Maar daarnaast vinden we betaalbaar wonen voor iedereen erg belangrijk en hechten we aan het stimuleren van noaberschap. Het wordt een spannend jaar naar de verkiezingen toe. We hopen in elk geval het zeteltal te verdubbelen!”