• Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.
 • Zonder woorden. Veelzeggend
 • Op zoek naar het graf van private O'Neil
 • Dieppe, een slag voor Canada
 • Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.


  Het Stubaital. Grenzeloos mooi. Het Stubaital. Tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord. Het dal ligt...

 • Zonder woorden. Veelzeggend


  Zonder woorden. Veelzeggend Twee keer was ik erbij toen koningin Beatrix in mijn werkgebied kwam. In Enter, en in...

 • Op zoek naar het graf van private O'Neil


  Vrijdag 26 april Frank Graham Cycle Liberation Tour  Op zoek naar het graf van private O’Neil Het...

 • Dieppe, een slag voor Canada


  Dinsdag 24 april Frank Graham Cycle Liberation Tour De zon glinstert in het water van Het Kanaal. Een licht...

Journalistieke tekst Schrijven met licht


Opdrachtgever: WegenerMedia

Locatie: Wierden

Veertig jaar jaar schrijven met licht

Fotoclub Wierden bestaat veertig jaar. En dat wordt uiteraard gevierd met een foto-expositie. Elk lid levert daarvoor zijn of haar mooiste foto.  De foto’s zijn vanaf  3 tot 30 november voor het publiek te zien in De Botterhof. De expositie wordt vrijdag 2 november om 19.00 uur geopend door burgemeester Henk Robben. Aansluitend is er tot 21.30 uur een receptie in het Grand Café van De Botterhof.

Door Jenny ter Maat

Wierden

Bij zijn afscheid van de Rijkspolitie kreeg Hennie Overmeen van zijn vrouw een Nikon spiegelreflexcamera. “Had ik op gehoopt, maar niet op gerekend”, lacht hij. Als toentertijd 58-jarige kreeg hij na het verlaten van de dienst een zee aan vrije tijd en één van zijn hobby’s was fotograferen. De stap naar een fotoclub was snel gemaakt. Tijdens een open dag in Kandjoli maakte hij kennis met Fotoclub Wierden. Inmiddels is hij, naast enthousiast amateur-fotograaf, voorzitter van de club. Een club die dit jaar veertig jaar bestaat; de leden vierden dat onlangs met een stamppotbuffet.

Elke laatste vrijdagavond van de maand komen de clubleden bij elkaar in De Botterhof. De fotoclub verzorgt de galerij in De Botterhof. Is er geen tentoonstelling, dan hangt de club er foto’s op, zodat er altijd iets om naar te kijken is. En houdt De Botterhof activiteiten, zoals de kerstmarkt, dan zijn leden van de fotoclub aanwezig om foto’s te maken, die beschikbaar worden gesteld aan De Botterhof. Goed noaberschap dus.

Inmiddels zit de fotoclub wat leden betreft aan het plafond. “We tellen veertig leden, en dat is het maximum. Mensen die zich nu aanmelden, komen op de wachtlijst.” De leden ondernemen gezamenlijk activiteiten, zetten workshops op om de kennis van de leden te vergroten. Een workshop avondfotografie bijvoorbeeld, waarna de deelnemers met elkaar op een avond tegen kerst Deventer in trokken. “Er lag sneeuw, het hing een lichte mist, het vroor. En dan die lichtjes. Er zijn de prachtigste foto’s gemaakt toen.” In de herfst trekken de leden de natuur in. Niet alleen dichtbij, maar ook verder af, naar de Hoge veluwe onder andere. Daarnaast doet de club in clubverband mee aan fotowedstrijden. Leden doen ook individueel mee aan wedstrijden. Binnen de club wordt elke drie maanden een nieuwe fotoopdracht verstrekt aan de leden, waar men vrijblijvend aan mee kan doen. Overmeen: “Het leuke aan foto’s maken is dat je een diversiteit aan mogelijkheden hebt en onderwerpen hebt. Je schrijft als het ware met licht. En dat is fantastisch.” Info: www.fotoclubwierden.nl