• Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.
 • Zonder woorden. Veelzeggend
 • Op zoek naar het graf van private O'Neil
 • Dieppe, een slag voor Canada
 • Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.


  Het Stubaital. Grenzeloos mooi. Het Stubaital. Tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord. Het dal ligt...

 • Zonder woorden. Veelzeggend


  Zonder woorden. Veelzeggend Twee keer was ik erbij toen koningin Beatrix in mijn werkgebied kwam. In Enter, en in...

 • Op zoek naar het graf van private O'Neil


  Vrijdag 26 april Frank Graham Cycle Liberation Tour  Op zoek naar het graf van private O’Neil Het...

 • Dieppe, een slag voor Canada


  Dinsdag 24 april Frank Graham Cycle Liberation Tour De zon glinstert in het water van Het Kanaal. Een licht...

Journalistieke tekst Wim Muller: Géén miljoen euro voor auto's onder het kerkplein'


Opdrachtgever: WegenerMedia

Locatie: Rijssen

Wim Muller: geen miljoen euro voor auto’s onder het kerkplein

In een ‘ver verleden’ sympathiseerde hij wel met de toenmalige Democratische Samenwerking Rijssen (DSR), maar echt lid van een politieke partij was Wim Muller (65) uit Rijssen nooit. Tot hij eind 2009 lid werd van Gemeentebelang Rijssen-Holten.

Door Jenny ter Maat

Rijssen

Muller is nu met pensioen, voorheen werkte hij als staffunctionaris bij La Place Restaurants (V&D) en was onder andere bedrijfsleider van het AC-Restaurant Holten van 1977 tot 1986. Muller woont inmiddels zo’n 35 jaar in Rijssen, is getrouwd met Ria Lammertink uit Enter en samen hebben ze drie volwassen kinderen.

Hij koos voor Gemeentebelang omdat het een pragmatische middenpartij is. “Meer praktisch dan streng in de leer. Enkele buurtgenoten zijn (raads)lid, dan ga je een keer mee naar een vergadering en met de VUT in zicht begint de bal te rollen.” Een jaar nadat hij lid werd van Gemeentebelang ging hij aan de slag als  commissie- /schaduwfractielid. Een plaatselijke politiek carrière? “Gaat niet meer lukken. Ik vind dat ik voor mijn 70e de politieke arena moet verlaten en dat is voor het einde van de volgende raadsperiode tot 2018. Mijn ‘ambitie’ is de lopende periode ondersteunend te zijn en daarna nog maximaal twee jaar als daar behoefte aan is. Maar weggedrukt worden door jong talent zou beter zijn. Daartoe hierbij een oproep!”

Wat boeit?

“Het brede scala van onderwerpen dat aan de orde komt. Ik heb lang niet van alles verstand, maar vind wel veel interessant. Ook is het bijzonder om het hele proces van besluitvorming waar te nemen van binnenuit.

Wat ergert?

“Als een partij in het vooroverleg een standpunt heeft bepaald zijn andere argumenten zelden functioneel. Van mij mag er meer gediscussieerd worden over feiten. Uiteraard denk ik daarbij vooral aan de thema’s waarin Gemeentebelang (bijna) alleen bleef staan zoals de discussie over de derde subsidie aan REMO Bedrijfsopleidingen of de één miljoen euro om auto’s te verplaatsen van boven naar onder het kerkplein. Kleine ergernissen schrijf ik van me in de beschouwing ‘raadsperikelen’ op www.gb-rijssen-holten.nl

Mooiste plek

“Het bezoekersplein op de Holterberg. De mix van geconcentreerde activiteiten aan de rand van het nationale park en het grote rustige natuurgebied daarachter is een ideale basis voor heerlijk recreëren en succesvol ondernemen.”

Te realiseren?

Als commissielid wil ik bij dragen aan de lokale besluitvorming over de enorme veranderingen in de sociale wetgeving en hoop ik de eindresultaten nog te zien, ondanks de vertragingen vanuit Den Haag.”