• Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.
 • Zonder woorden. Veelzeggend
 • Op zoek naar het graf van private O'Neil
 • Dieppe, een slag voor Canada
 • Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.


  Het Stubaital. Grenzeloos mooi. Het Stubaital. Tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord. Het dal ligt...

 • Zonder woorden. Veelzeggend


  Zonder woorden. Veelzeggend Twee keer was ik erbij toen koningin Beatrix in mijn werkgebied kwam. In Enter, en in...

 • Op zoek naar het graf van private O'Neil


  Vrijdag 26 april Frank Graham Cycle Liberation Tour  Op zoek naar het graf van private O’Neil Het...

 • Dieppe, een slag voor Canada


  Dinsdag 24 april Frank Graham Cycle Liberation Tour De zon glinstert in het water van Het Kanaal. Een licht...

Journalistieke tekst Opzwepende muziek Rosenberg familie


Opdrachtgever: WegenerMedia

Locatie: Rijssen

Een muzikale kruisbestuiving tussen Wilhelmina Rijssen en de Rosenberg familie. Een interactie tussen amateurs en professionals. Het enorme speelplezier van de gipsy boys. Opzwepende muziek met virtuoze solo’s die orkest en publiek op de punt van de stoel doen zitten. In het Parkgebouw op zaterdag 17 november!

Door Jenny ter Maat

Rijssen

Muziekvereniging Wilhelmina Rijssen heeft een primeur voor Rijssen-Holten. Met steun van de gemeente Rijssen-Holten en de provincie Overijssel kon een oorspronkelijk gepland concert van de muziekvereniging met een optreden van Johnny Rosenberg uitgebouwd worden tot een grandioos muzikaal evenement waar niet alleen Johnny Rosenberg bij betrokken is, maar het complete Rosenberg-Van Mullem Trio én Christiaan van Hemert. ‘s Middags, voorafgaand aan het concert, wordt een workshop gegeven waaraan leerlingen van de scholen voor voortgezet onderijs en van de Rijssense Muziekschool mee kunnen doen. De workshop wordt verzorgd door het Rosenberg-Van Mullem Trio en Christiaan van Hemert.

De focus van dit concert is komen te liggen op alle ins en outs van de zigeunermuziek. “Niet alleen de jazzy zigeunermuziek van de Gipsy Boys maar ook de jazzy bigbandmuziek van Michael Bublé, weergaloos gezongen door Johnny Rosenberg (Voice of Holland) met daarnaast de licht klassieke Czardas van Monti voor viool en orkest”, geeft Jan van Coeverden, voorzitter van Wilhelmina aan.

Zigeunermuziek

Op zaterdag 17 november zal vanaf 15.00 uur zal het Rijssense Parkgebouw voornamelijk in het teken staan van zigeunermuziek.

Na een workshop/presentatie wordt het blaasorkest van Wilhelmina aan het gezelschap toegevoegd en begint de generale repetitie voor het concert dat ‘s avonds wordt uitgevoerd.

Vanaf 20.00 uur geven voor de pauze het trio Rosenberg-Van Mullem en Christiaan van Hemert acte de présence, en dan komen echt alle facetten van de zigeunermuziek naar voren.

Na de pauze worden deze vier mannen vergezeld en begeleid door het blaasorkest van de muziekvereniging Wilhelmina, uitmondend in een grandioze finale met de muziek van de fameuze Django Rheinhardt.

Van Coeverden: “Hoogtepunten van de avond zijn ongetwijfeld solo viool met blaasorkest (Czardas) en natuurlijk het optreden van Johnny Rosenberg als perfecte Michael Buble imitator.”

Dirigent Wout Ligterink: “De bezoekers staat een muzikaal spektakel te wachten. Zigeunermuziek in combinatie met orkest: eens in je leven moet je dat gehoord hebben!”