• Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.
  • Zonder woorden. Veelzeggend
  • Op zoek naar het graf van private O'Neil
  • Dieppe, een slag voor Canada
  • Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.


    Het Stubaital. Grenzeloos mooi. Het Stubaital. Tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord. Het dal ligt...

  • Zonder woorden. Veelzeggend


    Zonder woorden. Veelzeggend Twee keer was ik erbij toen koningin Beatrix in mijn werkgebied kwam. In Enter, en in...

  • Op zoek naar het graf van private O'Neil


    Vrijdag 26 april Frank Graham Cycle Liberation Tour  Op zoek naar het graf van private O’Neil Het...

  • Dieppe, een slag voor Canada


    Dinsdag 24 april Frank Graham Cycle Liberation Tour De zon glinstert in het water van Het Kanaal. Een licht...

Journalistieke tekst Open huis nieuwe kantoor SWWE


Opdrachtgever: WegenerMedia

Locatie: Wierden

De laatste hand wordt gelegd aan de bestrating rond het kantoorpand van de Stichting Wonen Wierden Enter (SWWE) aan de Nijverdalsestraat. Parkeerplekken worden aangelegd. “Voordat we het open huis houden, is dat allemaal klaar”, benadrukt Cor Al, directeur- bestuurder van de stichting. Het afgelopen jaar onderging het kantoor een ware metamorfose. Voor de huurder is een belangrijke verandering dat de organisatie gewijzigd is.

Door Jenny ter Maat

Wierden

De stichting bezit in de gemeente Wierden 1700 woningen, waaronder 450 in Enter en zes in Hoge Hexel. De laatste jaren groeide het woningaantal en daardoor ook het aantal medewerkers. Het ‘oude’ kantoorgebouw voldeed niet meer, er was ruimtetekort en medewerkers zaten op plekken die niet altijd Arbo-technisch verantwoord waren.

Van het gebouw werden zowel de binnenkant als de buitenkant aangepakt. Bij het kantoor is een derde aan werkoppervlak bijgekomen in de vorm van spreekkamers en vergaderruimtes. Door het vele glaswerk, ook in het dak, stroomt het licht binnen. Het kantoor oogt ruim en licht, strak en vriendelijk.

Ook de organisatie van de werkzaamheden veranderde en dat wordt gesymboliseerd door de centrale balie. De huurder hoeft nu niet meer verschillende loketten langs, en te overleggen met meerdere medewerkers. “Voor onze klant is er één balie voor alle vragen, één contactpersoon die al de verschillende vragen, of het nu gaat over huur of over werkzaamheden, beantwoord en de huurder hierin begeleid tot alle antwoorden er zijn”, vertelt Al.

De centrale balie wordt bemensd door drie medewerkers, die tachtig procent van alle vragen van de huurder moeten kunnen beantwoorden. Resterende vragen worden door die werknemer voorgelegd aan deskundigen binnen de SWWE. Cor Al: “De baliemedewerker is verantwoordelijk voor die klant en zorgt ervoor dat de vraag van de klant afgehandeld wordt.”

De SWWE is momenteel volop bezig met het renoveren en vernieuwen. In Hoge Hexel worden vier woningen gebouwd die eind van dit jaar opgeleverd worden. In Wierden wordt ’t Wedervoort vernieuwd en dit hele complex moet in het najaar van 2013 klaar zijn. Daarna zijn de Klomphof en de Smeijerskampstraat aan de beurt. Plannen volop en de ruimte om hier aan te werken is nu ook aanwezig!

In de toekomst zijn meer seniorenappartementen nodig. Het Stationsgebied, de Klomphof en de Smeijerskampstraat ziet Al als dé kans om één van de belangrijkste zaken van de woonvisie, meer appartementen voor senioren, te realiseren.