• Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.
 • Zonder woorden. Veelzeggend
 • Op zoek naar het graf van private O'Neil
 • Dieppe, een slag voor Canada
 • Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.


  Het Stubaital. Grenzeloos mooi. Het Stubaital. Tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord. Het dal ligt...

 • Zonder woorden. Veelzeggend


  Zonder woorden. Veelzeggend Twee keer was ik erbij toen koningin Beatrix in mijn werkgebied kwam. In Enter, en in...

 • Op zoek naar het graf van private O'Neil


  Vrijdag 26 april Frank Graham Cycle Liberation Tour  Op zoek naar het graf van private O’Neil Het...

 • Dieppe, een slag voor Canada


  Dinsdag 24 april Frank Graham Cycle Liberation Tour De zon glinstert in het water van Het Kanaal. Een licht...

Journalistieke tekst Roosink: Kantoor flexwerkers bij station


Opdrachtgever: WegenerMedia

Locatie: Rijssen

Roosink: Kantoor flexwerkers bij station

Ontwikkel kantoorruimten voor flexwerkers bij de stations in Holten en Rijssen, en herontwikkel de stationsomgevingen tot een mooie entree voor Holten en Rijssen. Dat is de stelling van Gerrit Roosink, CU. Hij heeft nog iets op zijn hart: “Zet de bank van het Wereldtijdpad elders in het centrum neer.”

Door Jenny ter Maat

Rijssen

De bevlogen toespraak van Kars Veling in het Parkgebouw in 2002 haalde Gerrit Roosink over om lid te worden van de ChristenUnie. De 48-jarige Rijssenaar is getrouwd met Gerdie de Goeijen. Samen hebben ze twee kinderen, Emma en Julia. Roosink is business consultant bij de Belastingdienst. Hij koos voor de CU: “Deze partij houdt rekening met Gods regels; binnen de partij werken christenen vanuit allerlei kerkelijke achtergronden samen, en de ChristenUnie staat voor godsdienstvrijheid, hier én in andere landen.” De laatste jaren is hij raadscommissielid en verzorgt de site www.rijssen-holten.christenunie.nl

Wat boeit?

“De vele verschillende onderwerpen die langs komen.  Je krijgt goed zicht op wat er speelt, doet kennis op, en bent gedwongen om keuzes te maken. Dat verrijkt je.”

Wat ergert?

“Dat soms niet duidelijk wordt gecommuniceerd, zoals rond het Twenteconcert. Uit de communicatie bleek niet dat de subsidie hoofdzakelijk van de provincie Overijssel kwam, en dat Rijssen-Holten slechts een geringe bijdrage leverde. Naar al die mensen die zich voor hun culturele verenigingen inzetten toe vind ik dit geen goede zaak.”

Mooiste plek?

“De achterkant van de Schildkerk en de huizen die daar tegenover staan. Daarom vind ik ook dat het plan Tusveld een passende gevel verdient, en ben ik blij dat de projectontwikkelaar de plannen heeft bijgesteld.”

Te realiseren?

“Een goede opzet van de organisatie die de taken uit gaat voeren die rond jeugd en zorg waarschijnlijk van het rijk naar de gemeente komen.”

De stelling

“Realiseer bij station Rijssen kantoorruimten voor flexwerkers. Maak de route van station naar het centrum aantrekkelijk. Pak het parkeerterrein en de lelijke gevel van het winkelcentrum daar aan. Bebouwing langs de Boomkamp, met een groene laan.” Complete stelling: www.dedriehoek.net