• Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.
 • Zonder woorden. Veelzeggend
 • Op zoek naar het graf van private O'Neil
 • Dieppe, een slag voor Canada
 • Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.


  Het Stubaital. Grenzeloos mooi. Het Stubaital. Tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord. Het dal ligt...

 • Zonder woorden. Veelzeggend


  Zonder woorden. Veelzeggend Twee keer was ik erbij toen koningin Beatrix in mijn werkgebied kwam. In Enter, en in...

 • Op zoek naar het graf van private O'Neil


  Vrijdag 26 april Frank Graham Cycle Liberation Tour  Op zoek naar het graf van private O’Neil Het...

 • Dieppe, een slag voor Canada


  Dinsdag 24 april Frank Graham Cycle Liberation Tour De zon glinstert in het water van Het Kanaal. Een licht...

Journalistieke tekst Kunstgrasveld SVZW officieel in gebruik


Opdrachtgever: WegenerMedia

Locatie: Wierden

Kunstgrasveld SVZW officieel in gebruik

Het kunstgrasveld op sportpark ‘t Lageveld Oost is klaar. Donderdag 18 oktober wordt het feestelijk in gebruik genomen door voorzitter Sybren Banga van de Stichting Sportbelangen Wierden. Dat gebeurt om 19.30 uur, vanuit het clubhuis van SVZW.

Door Jenny ter Maat

Wierden

Het is het derde kunstgrasvoetbalveld binnen de gemeente Wierden en is met name tot stand gekomen op verzoek van voetbalvereniging SVZW. De club heeft er zelf ook aardig wat geld bijgedaan.

Dat er nog meer voetbalvelden van kunstgras aangelegd worden ziet Marten Hiemstra., secretaris van de Stichting Sportbelangen Wierden (SSW) op termijn niet gebeuren. “Er wordt hierover wel gefluisterd bij Juventa’12, maar de aanleg van een kunstgrasveld is geheel afhankelijk van sponsoren. De gemeente moet bezuinigen en zwaait niet meer met de geldbuidel”, is zijn conclusie.

De SSW, samen met de gemeente Wierden, de Stichting Accommodaties Wierden Enter (SAWE) en de Wierdense IJsclub  momenteel wel mee bezig is, werken momenteel wel aan een plan voor een gecombineerde schaats- en skeelerbaan. “Er zijn twee voetbalvelden beschikbaar gekomen op sportpark Oost, tegen de Vriezenveenseweg aan. Daar zou die baan kunnen liggen. De aanleg zal nog wel even op zich laten wachten. Komend voorjaar kan wellicht het plan verder uitgewerkt worden, maar het moet financieel ook rond te krijgen zijn.”

Vijftig jaar

Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat de Stichting Wierdens Sportpark werd opgericht ten behoeve van de drie voetbalverenigingen en de korfbalclub, die in het dorp op diverse locaties speelden. De bedoeling was om alles te centraliseren en zo werd in 1967 Sportpark Oost in gebruik genomen. Door de groei van het aantal voetballers kwam er in de loop der jaren een gebrek aan velden waardoor s.v. Omhoog ging verhuizen naar Sportpark West.

De SWS veranderde in 1980 van naam en ging verder als Stichting Sportbelangen Wierden, omdat intussen Sporthal ‘n Dikken en  zwembad De Kolk ook onder de verantwoordelijkheid van de stichting vielen. De stichting heeft door de jaren heen niet stilgezeten. “De sportcomplexen zijn gemoderniseerd, evenals de clubhuizen van de gebruikers. De voetbalverenigingen en korfbalclub Blauw Zwart hebben inmiddels kunstgrasvelden. De sporthal is bij-de-tijd en het moderne zwembad is een enorme trekpleister voor Wierden en omgeving. Bovendien zijn voor de binnensportverenigingen voldoende accommodaties beschikbaar”, somt Hiemstra op.

Samenwerking is er ook met de SAWE. “De SAWE is een onmisbare schakel in de voorbereiding en realisering van de plannen”, stelt Hiemstra.

Wensen heeft de SSW nog wel. Naast de schaats-/skeelerbaan voor de ijsclub zou er op den duur een gymzaal/turnhal kunnen komen. “Onze wensen zijn bekend bij de gemeente. We voeren regelmatig overleg met de afdeling Sport en wethouder Bekke.”