• Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.
 • Zonder woorden. Veelzeggend
 • Op zoek naar het graf van private O'Neil
 • Dieppe, een slag voor Canada
 • Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.


  Het Stubaital. Grenzeloos mooi. Het Stubaital. Tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord. Het dal ligt...

 • Zonder woorden. Veelzeggend


  Zonder woorden. Veelzeggend Twee keer was ik erbij toen koningin Beatrix in mijn werkgebied kwam. In Enter, en in...

 • Op zoek naar het graf van private O'Neil


  Vrijdag 26 april Frank Graham Cycle Liberation Tour  Op zoek naar het graf van private O’Neil Het...

 • Dieppe, een slag voor Canada


  Dinsdag 24 april Frank Graham Cycle Liberation Tour De zon glinstert in het water van Het Kanaal. Een licht...

Journalistieke tekst Wolters: Bij CDA staat voor mij gemeenschap centraal'


Opdrachtgever: WegenerMedia

Locatie: Wierden

Joop Wolters: 'Bij CDA staat voor mij gemeenschap centraal'

Voor Joop Wolters is het CDA een moderne christendemocratische volkspartij. “Bij deze partij staat voor mij de gemeenschap centraal, de samenleving van mensen die elk voor een stukje van deze wereld verantwoordelijk zijn. Het gezin, de school, de wijk, de vereniging; dat is het ware draagvlak van de samenwerking. Daarvan probeer ik een verbindende schakel te zijn; met een individuele politieke carrière ben ik niet bezig”, aldus het CDA-raadslid.

Door Jenny ter Maat

Wierden

Joop Wolters (62), geboren en getogen Wierdenaar, is werkzaam als coördinator mobiliteit buitenland bij Wolves Autoberging, Transport en Mobiliteit in Rectum, gemeente Wierden. Wolters is inmiddels 39 jaar getrouwd met Marja, samen hebben ze twee kinderen, en schoonzoon en twee kleinkinderen.

In 2004 werd Wolters door twee CDA-bestuursleden benaderd of hij lid zou willen worden van het CDA. Aanleiding waren de toen actuele discussies over het Binnenhof en de plannen om de hof te willen gaan volbouwen en het cultuurpodium daar te verwijderen. “Ik had toen zeker politieke inspiraties en verwachtte van het college en alle fracties meer communicatie met de burgers, naar hen werd toen niet geluisterd!”

Wat boeit?

“Het ontmoeten van veel mensen, inclusief al hun noden en wensen en hun brede betrokkenheid binnen onze samenleving.”

Wat ergert?

“Ik erger mij niet zo vaak, maar soms wordt er te weinig geluisterd en soms wordt er teveel geluisterd en soms wil ik ‘onzinnige’ dingen niet horen. Wij zijn er immers voor om de belangen van de burgers te behartigen en elkander integer te benaderen met een besef van normen en waarden.”

Mooiste plek?

“De omgeving rondom het Burgemeester J.C. van den Bergplein vind ik nog steeds het mooiste plekje. Hier hadden mijn ouders een winkel ‘Het Kinderwagenhuis’ en heb ik meer dan 20 jaar van mijn leven gewoond. In mijn kindertijd was het vaak onmogelijk de overkant van de straat te bereiken vanwege het vele verkeer. Vaak vertoefde ik op de vluchtheuvel, midden op de kruising, waarvan nu een kleine replica aanwezig is.”

Te realiseren?

“De gemeente Wierden met Enter en de kernen sterk en vitaal te laten blijven met zijn eigen identiteit. Veilige straten en pleinen met zo weinig mogelijk overlast. En me met het CDA inzetten voor burgers die afhankelijk zijn van de zorg.”