• Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.
 • Zonder woorden. Veelzeggend
 • Op zoek naar het graf van private O'Neil
 • Dieppe, een slag voor Canada
 • Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.


  Het Stubaital. Grenzeloos mooi. Het Stubaital. Tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord. Het dal ligt...

 • Zonder woorden. Veelzeggend


  Zonder woorden. Veelzeggend Twee keer was ik erbij toen koningin Beatrix in mijn werkgebied kwam. In Enter, en in...

 • Op zoek naar het graf van private O'Neil


  Vrijdag 26 april Frank Graham Cycle Liberation Tour  Op zoek naar het graf van private O’Neil Het...

 • Dieppe, een slag voor Canada


  Dinsdag 24 april Frank Graham Cycle Liberation Tour De zon glinstert in het water van Het Kanaal. Een licht...

Cheque Rotary voor rolstoeler Yvette

Dinsdag 5 maart, begin van de avond. Tussen de leden van Rotary Rijssen een blonde rolstoeler: Yvette Leusman uit Rijssen, geflankeerd door haar moeder en Chris Mulder van het Foppe Fonds. Yvette, die rolstoelhockey beoefent, probeert geld voor een sportrolstoel bij elkaar te krijgen. Een gewone rolstoel raakt namelijk oververhit bij trainingen en wedstrijden. Een wedstrijd uitspelen kan, maar dan wel met een sportrolstoel.

Yvette heeft de Ehlers Danlos Type3 ziekte. Ze probeerde verschillende sporten, maar kon door haar fysieke gesteldheid deze sporten niet volhouden. Ze zit nu twee jaar in een rolstoel en doet aan rolstoelhockey. Probleem is dat haar normale rolstoel oververhit raakt tijdens trainingen en wedstrijden. Om echt een wedstrijd mee te kunnen spelen heeft ze een sportrolstoel nodig. Yvette doet mee aan het Foppe Fonds, dat bezig is met het 100rolstoelenproject. Het Foppe Fonds is in 2005 opgericht en richt zich op kinderen met een beperking. Beschermheer is Foppe de Haan. Voor kinderen met een lichamelijke beperking is elektrisch rolstoelhockey een perfecte sport. De sportrolstoelen die daarvoor nodig zijn, zijn echter erg kostbaar (€ 11.500,00) en voor de meeste ouders niet betaalbaar. Met dit project wil het fonds zoveel mogelijk kinderen helpen aan een sportrolstoel. 

Leden van Rotary Rijssen hebben 1.000,- euro bij elkaar gebracht als bijdrage aan deze speciale stoel voor Yvette. Rotary-voorzitter Marietje Voortman-Flim overhandigt haar de cheque, onder toeziend oog van Chris Mulder van het Foppe Fonds. Yvette is er blij mee.