• Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.
 • Zonder woorden. Veelzeggend
 • Op zoek naar het graf van private O'Neil
 • Dieppe, een slag voor Canada
 • Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.


  Het Stubaital. Grenzeloos mooi. Het Stubaital. Tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord. Het dal ligt...

 • Zonder woorden. Veelzeggend


  Zonder woorden. Veelzeggend Twee keer was ik erbij toen koningin Beatrix in mijn werkgebied kwam. In Enter, en in...

 • Op zoek naar het graf van private O'Neil


  Vrijdag 26 april Frank Graham Cycle Liberation Tour  Op zoek naar het graf van private O’Neil Het...

 • Dieppe, een slag voor Canada


  Dinsdag 24 april Frank Graham Cycle Liberation Tour De zon glinstert in het water van Het Kanaal. Een licht...

Rijssen in tomeloze vaart 1970-2000

Dertig jaar Rijssen op 120 bladzijden. Onmogelijk. Niet te doen.

Kom alleen maar eens in het gemeentelijk archief: meters raadsverslagen onder andere, alleen al van deze periode. Commissieverslagen, tientallen klappers vol. Bakken met foto’s ook, waaruit ik vrijelijk mocht putten. Fantastisch! Ik zou er zomaar maanden kunnen zitten en me geen minuut vervelen. Verhalen die je al kende, verhalen die je niet kende.

Een archief doods??? Vergeet het maar, je wordt er springlevend van!

Een schat aan verhalen uit het verenigingsleven ook. Clubarchieven, boeken vol. Anekdotes zo mooi, zo jammer dat je ze toch moest schrappen. Bergen foto’s waaruit je moest kiezen. Foto’s die je graag mee had willen nemen, met moeite aan de kant legde.

Gelukkig was er een deadline. Anders blijf je op zoek naar sprekender foto’s, verzamel je meer, leg je andere foto’s weer opzij. Je blijft bezig, want zo’n boek is niet af. Is nooit af.

Dit fotoboek is nu af. Het is gedrukt. Zaterdagmiddag 3 november vanaf 15.00 uur is het in de boekenwinkels van Rijssen verkrijgbaar.

De vele foto-albums, alle losse foto’s zoek ik uit en breng ze vanaf volgende week terug naar de eigenaren. Met veel dank. Dank voor het beschikbaar stellen van de foto’s, voor de informatie, voor de verhalen, voor de koppen koffie. Het was mij een groot genoegen.

En het fotoboek? Dertig jaar Rijssen samengeperst op 120 bladzijden. Een greep uit de lokale gebeurtenissen. Met van elke gemeenteraadsverkiezing natuurlijk de uitslagen. En van elke tien jaar een kort overzicht. Kleurenfoto’s werden zwart-wit foto’s, voor een samenhangend geheel. Ruim 140 foto’s staan er in. Kosten 19,90 euro.

Er staat veel in. Heel veel.

Maar weet dat er naast dit fotoboek nog een schat aan foto’s en verhalen liggen, in clubkantines, in huiskamers, in het gemeentehuis. Overal in Rijssen.