• Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.
 • Zonder woorden. Veelzeggend
 • Op zoek naar het graf van private O'Neil
 • Dieppe, een slag voor Canada
 • Het Stubaital. Ik weet nu waar het ligt.


  Het Stubaital. Grenzeloos mooi. Het Stubaital. Tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord. Het dal ligt...

 • Zonder woorden. Veelzeggend


  Zonder woorden. Veelzeggend Twee keer was ik erbij toen koningin Beatrix in mijn werkgebied kwam. In Enter, en in...

 • Op zoek naar het graf van private O'Neil


  Vrijdag 26 april Frank Graham Cycle Liberation Tour  Op zoek naar het graf van private O’Neil Het...

 • Dieppe, een slag voor Canada


  Dinsdag 24 april Frank Graham Cycle Liberation Tour De zon glinstert in het water van Het Kanaal. Een licht...

Hagenhoff: zulk mooi keramisch werk

Zaterdag 6 oktober. Galerie&Skulpturenpark Groeneveld opent haar winterexpositie. Drie, vier keer per jaar kom ik bij deze galerie en altijd weer zie ik andere kunstwerken, mooie kunst. Heel divers; schilderijen, glaswerk, beelden. Deze zaterdagmiddag gaat de meeste aandacht uit naar schilder Theo Ettema, tachtigplus en nog altijd actief. Grote werkstukken van hem hangen langs de wanden: rustig en licht.

Maar mijn oog valt op de werkstukken van keramiek. Nieuw, ik heb ze nog niet eerder gezien en ze spreken me aan. De heldere kleur, de vorm. Ze zijn gevormd door de handen van de Duitse kunstenares Gabriele Hagenhoff, die met dit werk voor het eerst in Nederland exposeert. Een vriendelijke vrouw, die met liefde en enthousiasme vertelt over wat ze wil verbeelden met haar werk. 

Kleurrijk, aards, bijna levend, met mens en beweging als centraal thema. Niet alleen de hele mens, ook en deel van de bewegende mens zet ze neer op een treffende manier. Dat in beweging zijn, het over je grenzen heenkijken, op weg gaan, nieuwsgierig zijn, dat is wat ze met haar werk zeggen. Haar werk is een oproep. Het is een duw in de rug.

Voor ik weer weg ga loop ik nog even langs haar werk, geniet van de vorm en de kleur en de intensie waarmee het gemaakt is.  

Hagenhoff is internationaal en wereldwijd bekend en gelauwerd om haar keramisch werk. Haar exposities waren te zien in tal van Europese landen, maar ook in onder andere Korea, Egypte en Dubai. Meer over haar en haar werk is te vinden op www.gabrielehagenhoff.deDe expositie is te zien tot 20 januari 2013. Meer info: Galerie&Skulpturenpark Groeneveld, Groeneveldsweg 8 te Almelo, www.galerie-groeneveld.nl